Articole > Decembrie 2008

Marketing-ul şi amăgeala

Ce este marketing-ul? Marketing-ul dacă este să-l descriem simplu: “ştiinţa şi arta de a convinge clienţii să cumpere”.

O întrebare interesantă este: până unde se merge ca să convingi clienţii? Simplu, până la limita extremă a legii. De obicei se ascund defectele la produse. De exemplu la o băutură sau prăjitură tot timpul o să vi se spună cât este de bună şi niciodată ce substanţe conţine şi cum vă pot afecta sănătatea. Să nu mă înţelegeţi greşit, bineînţeles că există şi produse excepţionale care au nevoie de promovare, dar sunt şi multe care este doar promovarea de ele.

Marketing-ul a devenit o formă foarte fină de inducere în eroare câteodată, încât nici măcar amăgeală nu mai poţi să-i zici … stiţi cum e: eu n-am zis, dar tu trebuia să te uiţi … cădem iarăşi pe undeva în dilema smecher/fraier :)

, , , , , ,

Record Guinness Book cu cei mai mulţi Moş Crăciuni

Nu o sa fie o aberaţie, o să fie o felicitare de data asta :)

Vreau să felicit iniţiativa si pe toţi cei participanţi la această manifestare cu doborâre de record mondial Guinness Book în Bucureşti şi anume cu numărul cel mai mare de Moş Crăciuni strânşi la un loc.

Chiar dacă au fost şi mulţi cârcotaşi referitor la acest eveniment, trebuie să ne învăţăm să mai vedem şi partea bună a lucrurilor. Vine Crăciunul şi trebuie să ne bucurăm de el şi să ne aducem aminte cu drag de această sărbătoare.

Bucuraţi-vă azi, mâine poate fi mai rău.

, , , , , ,

Femeile şi criza financiară…

Nu-mi aparţine fraza următoare, am auzit-o din folclorul nostru, dar mi s-a părut foarte distractivă:

Care sunt consecinţele crizei financiare asupra femeilor? – De acum, vreo câţiva ani înainte, femeile vor fi obligate să se mărite din dragoste :jittery_tb:

, , , ,

Crăciunul, colindătorii şi huliganii…

Crăciunul este poate una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului aşteptată cu drag atât de copii cât şi de cei adulţi, sărbătoarea cadourilor şi a bunei vestiri, al obiceiurilor frumoase şi al colindătorilor … dar se pare că este şi perioada profitorilor, golanilor şi huliganilor … cu intenţii murdare, sub pretextul unei sărbători frumoase umblă cu cerşitul şi vandalizarea lucrurilor care le stau în cale: uşi, interfoane, geamuri, decoraţiuni … tot ce prind şi le stă în calea lor, calea dintre tradiţie, buna raţiune şi propriile interese.

Poate mai mult succes ar avea daca s-ar comporta civilizat, dacă ar respecta tradiţia, dacă ar pune accent pe spiritul acestei sărbători, ar învăţa că se colindă în seara de Crăciun, atunci când se vesteşte naşterea pruncului Iisus şi nu pe la începutul lui decembrie, că atunci nu ştiu ce vestesc decât propria lor prezenţă.

Crăciunul este o sărbătoare în care oamenii dau şi nu iau … cealaltă se cheamă hoţie.

, , , , , , ,

TVA mic la alimente, profit mai mare!

Scade TVA-ul la alimente şi vom avea preţuri mai mici :clap_tb: … s-o credeţi voi, am văzut şi scăderi de curs euro, am văzut şi facilităţi pentru industria alimentară, am văzut şi fonduri europene alocate, acum vedem si scădere de TVA, dar niciodată nu am văzut o scădere de preţ la alimente … sau mai pe scurt o sa fie ieftin porcul, când o să zboare.

Nu mai zic, cred ca avem alimente mai scumpe ca mulţi din vecinii noştri europeni mai bogaţi ca noi :) .

, , , , , , ,

Cel mai bun, cel mai tare, pe locul 1

Dacă stai să te uiţi prin reclame recent toţi declară despre produsele lor sau despre firma lor: “Cel mai bun…”, “Cel mai tare…”, “Locul 1 in lume…”, “Locul 1 in România…”, “Lider pe piaţa…” … dacă toate produsele sunt cele mai tari, atunci oare unde să fie produsele proaste? … să fie oare toate cele mai bune sau toate sunt la fel? … cine oare certifică lucrul acesta? … cum să înţelegem oare zicala “Lauda de sine nu miroase a bine”  :devil_tb: ?

, , , , ,

Smecher şi fraier…

Care şmecher este 100% sigur ca el este şmecherul şi nu este la rândul lui decât un fraier şmecherit de unul mai tare (sau mai sus) ca el … să fi greşit noi toţi modul de abordare  şmecher/fraier 8? ?!?

, , , , , ,

Atacul gata … la împărţit ciolanul

Până acum s-au atacat şi s-au mustrat unul pe altul, ziceau chiar ei că celălalt nu e bun … acum s-au asociat si s-au apucat să împartă ciolanul … buni sau răi, dar dacă este vorba despre surse de venit, aceste lucruri dispar instantaneu şi devin doar un ritual care precede marea împărţeală.

, , , , , , ,

Gloata şi coada

Indiferent de câte milenii de evoluţie avem, fie că suntem pe jos sau cu maşina … comportamentul de gloată şi de coadă nu a disparut … evoluţia se cam pierde prin multime :) … evoluăm sau nu e întrebarea.

, , , ,

100% manual

Piaţa e invadată în ultimul timp de lucruri 100% manual, adică lucruri care nu 99.9(9)% sunt făcute manual, dar 100%. 8?

De la DaVinci încoace s-au inventat prefabricatele şi fiecare meşteşugar cel puţin undeva în proces foloseşte un material fabricat de o uzină sau fabrică, deci este un lucru FALS sau o NECUNOAŞTERE a meşteşugarilor.

, , , ,

Pagina 1 din total 3123»
prev posts