Articole > Noiembrie 2009

Televiziunea, minciuna si manipularea

In viata mea nu am vazut atata minciuna si manipulare la televizor si prin ziare. Mai clar ca oricand s-a vazut ca o televiziune sau un ziar, indiferent de omul din spate este o unealta pentru a face afaceri … sunt dezamagit si trist. Totul se vinde si totul se cumpara, oameni mari cu asa-zisa integritate morala, au vandut-o pe doi lei.

, , , , , , ,

Noutati in politica

Ce se mai aude nou in politica? … pai depinde foarte mult ce televiziune asculti sau pe ce site citesti si cine este patronul :)

, , ,

Votul

Anul acesta (2009) am ales si vom avea de ales un presedinte din ‘mai multe rele’, un ‘mai putin rau’. Data viitoare sper sa alegem din ‘mai multi buni’, pe ‘cel mai bun’.

, , , ,

Hunor si gripa…

Citeam pe net mai multe declaratii ale candidatilor la presidentie. Una din declaratii mi-a atras atentia in mod special:

Hunor Kelemen: “Romaniei i-ar prinde bine un presedinte maghiar.

… cu gripa porcina pe capul nostru, asta ne-ar mai lipsi.

, , ,

Cea mai tare campanie electorala …

Campania electorala pentru presedentie din 2009 este cea mai tare pe care am vazut-o vreodata. Este un circ pe cinste in care actorii sunt niste clouni foarte buni, care reusesc cu iscusinta si talent sa se ia peste picior unul pe altul si sa distreze o natiune.

Am impresia ca datoria oamenilor politici este sa ne ofere acest moment de relaxare nationala ca raspuns la criza politica si economica pe care au creat-o toti impreuna. Dupa alegeri o sa-mi fie dor de campania electorala … cel putin era distractiva.

, , , , ,

Hot

De un individ ar vrea sa fie hot?

Un individ ar vrea sa fie hot, pentru ca in felul acesta nu ar trebui sa invete nimic, nu ar trebui sa munceasca mai nimic, nu ar trebui sa stie mai nimic, nu ar trebui sa-i pese de restu, la zdup s-ar simti ca acasa si ar putea sa-si cumpere coliba si mertan … si cei din jur ar avea macar ceva ce aprecia la el :) . Oare ce s-ar intampla, daca toti ar fi asa?

, ,

Mancat sanatos…

Cum poti zice ca ai manancat sanatos la fast-food?

Bagi mult in tine si respecti celalalt sens al cuvantului ’sanatos’, adica am bagat ’sanatos’ mancare in mine.

, , ,

Trilurile barbatesti…

Nu am putut sa nu observ in ultima vreme un comportament oarecum bizar pentru mine ca barbat si anume cantatul ‘din senin’ prin locurile publice, si in special ma refer la barbati. De obicei genul de muzica preferat este maneaua. Pe moment alte tipuri de exprimare muzicala in public inca nu am intalnit.

Situatii muzicale:

  • ma aflu intr-un loc public, trece un grup de indivizi, unul dintre ei canta ceva de suflet din toti plamanii (nu stiu daca si reusit) ceva despre viata lui (probabil). Oarecum o lipsa de respect fata de urechile mele, dar eu rabd.
  • ma aflu in alt loc public, un tip vede o femeie … este sensibilizat, incepe sa cante cu voce inalta o melodie despre dragoste, tipa nici nu-l observa. Tin sa cred ca varianta cu numarul de telefon era mai simpla, dar eu rabd.
  • stau in casa, deschid geamul sa intre oxigen … si intra, trilul pitigaiat al unuia din gasca de la scari care s-a decis sa-si exprime sensibilitatea lui si sa-mi strice ziua mea, dar eu rabd. Cred ca trebuia sa-i recomande cineva sa mearga la un casting, macar ii explicau aia cum sta treaba cu mizica si notele si poate se apuca de versuri.

Sa avem parte de multi barbati extra-sensibili? Sa fi ajuns intr-un impas de exprimare al barbatiei? Cu ‘extra-sensibilitatea’ asta, sa avem sanse mai mari de legalizare a minoritatilor sexuale?  … Dar de ce trebuie sa suporte urechile noastre? De ce trebuie sa rabd?

, , , , , , ,

Fetele bune si fetele rele…

Vad ca se promoveaza in ultimul timp sloganul “Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor”, adica fetelor culcati-va cu cei cu bani, indiferent de motive ;), ca este bine. Probabil mai sunt si alte intelesuri legate de cariera, dar totusi tind sa cred ca au o conotatie de reusita sexual-financiara ascunsa in spate. Mai sunt si alte variatii pe langa, dar ideea se pastreaza.

Ma gandeam sa adaug si eu cateva variatii ale sloganului, nu de alta, da treaba de a fi rau a inceput sa para bine si dupa aceea nu mai deosebim una de alta. Ca sa apar putin si fetele bune, m-am gandit sa incep cu ceva mai simetric (pornind de la ideea ca raiul exista):

Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung in iad
Fetele rele obtin jobu’, fetele bune il pierd
Fetele rele sunt rele, fetele bune sunt bune (evident :) )

Bineinteles, ca sunt doar niste zicale si ca si in cazul celorlalte zicale nu mi-am propus sa jignesc pe nimeni.

, , , , , , , ,

Alegerile

Ce inseamna alegerile? … Cand din mai multe persoane care nu vrei sa te conduca, trebuie sa alegi unul.

, ,