Dopajul in sport

S-au schimbat demult vremurile in care un om de la o competitie era o forta a naturii in sine, acum toata lumea foloseste “tehnologii” moderne, pentru a caastiga o competitie. O vina probabil o are si partea financiara atribuita competitiilor moderne, orice sponsor care investeste intr-un atlet sau echipa, vrea un rezultat foarte bun. Acest lucru a dus la dezvoltarea a tot felul de suplimente si tehnici de antrenament avansate pentru a obtine performante supra-umane uneori.

Fiind cerinte foarte mari, unii sportivi ajung sa recurga la “medicamente” interzise si sa consume tot felul de substante de dopaj, pentru a reusi sa “tina pasul”, cu cerintele din jur.

Poate cele mai inconstiente, sunt persoanele care consuma “de buna voie” aceste substante “de supra-solicitare” si isi pun in pericol inutil sanatatea. Nu cred ca merita sa te expui unor riscuri mari de sanatate, pentru a putea sa “agati” o tipa, de exemplu … (in cazul acesta) sunt sigur ca unele tipe apreciaza “partea de pe umeri” mai mult, decat “muschiul” :) .

Pacat totusi ca sportul se departeaza incet de la conceptul de “sanatate pura”, deoarece orice sportiv, care se suprasolicita, mult peste normele corpului uman, se expune unor pericole de sanatate.

“E ca si cum, dupa ce ai facut un jogging o jumatate de ora prin parc, ti-ai aprins o tigara sa-ti revii.”

NasoalăMergeBunaTareBelea

, , , ,

Mai citiţi şi alte aberaţii...

 • Săraca limbă română
  Limba noastră, limba cea română din cauza crizei (sau nu) a devenit foarte slabă şi săracă … de exemplu o mulţime de cuvinte care ar descrie explicit şi concret unele lucruri, cum ar fi cuvintele:
 • La Multi Ani!
  Stimati iubitori si fani ai acestui blog, BlogAberatii.ro a facut putin peste un an. Va promitem sa va distram in felul nostru in continuare si sa fim si mai buni in anul care vine. Cu ocazia
 • Suplimente in sport
  Am descoperit un cuvant nou de la fratii nostri de peste Prut, care m-a facut sa rad o jumatate de zi si anume “vafli”. De ce jumatate de zi? Pentru ca nu o sa ma
 • Vecinii şi zgomotul
  Nu ştiu ce naiba au vecinii, dar cum vine weekend-ul, toţi (bine…o parte din ei) se apucă să dea o gaură prin casă … tot timpul găsesc câte ceva … de exemplu, probabil unele oraşe
 • Bannere si afisare
  Pana acum aveam hotie la colt de strada, nu erai putin atent la buzunar si “pac!” te rezolvau baietii in coada de la casa de bilete, in RATB-ul un pic mai scump decat platina, in


Nu sunt comentarii pentru "Dopajul in sport"

Responsabilitatea pentru fiecare comentariu publicat pe BlogAberatii.ro aparţine autorului comentariului, acord exprimat implicit la publicarea fiecărui mesaj.

Salut! Lasă un comentariu:

Abonează-te la comentarii