Blog aberaţii > Aberatii sport

Suplimente pentru fitness

Daca cineva nu ia suplimente pentru fitness (culturism), risca sa nu faca muschi mari pentru femei … sa inteleaga pe bune de ce nu-l plac femeile … sa nu se ingrase … sa nu devina dependent de ele … sa manance sanatos … sa nu cheltuie bani aiurea … sa nu consume produse agricole romanesti … sa creasca agricultura romaneasca … sa nu aiba probleme cu inima de la hormoni si steroizi … sa nu afle niciodata compozitia suplimentelor pe pielea lui …

Luati suplimente, ca sa nu riscati :) !

, , , ,

Shake-ul de proteine … in detaliu

Pentru cine nu a inteles cum sta treaba cu “fitness-ul” si “shake-ul de proteine”:

, ,

Suplimente in sport

Am descoperit un cuvant nou de la fratii nostri de peste Prut, care m-a facut sa rad o jumatate de zi si anume “vafli”. De ce jumatate de zi? Pentru ca nu o sa ma ascund dupa deget si o sa declar ca sunt total impotriva tuturor suplimentelor de acest tip, care se vand in cutiile alea mari, cu etichete frumoase pe ele, cu promisiuni de “mushci mari” si “rezultate rapide”, ca sa impresionezi gagici … si poate tipi mai slabi de inima :) .

Ca sa nu uit, ce inseamna “vafli”? Pai cuvantul in sine nu este frumos, dar descrie intr-o forma foarte “adanca” fenomenul, pornind de la ideea ca foarte putina lume stie pe bune ce este in acele “ambalaje”. Traducerea am luat-o de pe culmea prostiei din dictionarul explicativ “moldovenesc”, citez:

Vafli · 1. suplimente (proteine) pentru culturisti 2. sperma

Sau mai pe romaneste, o “cantitate” de “prostie” pe care o inghiti si care nu stii neaparat ce iti face, decat sub forma de efect. Probabil mai este si un aspect de “lene”, pentru ca aceste suplimente sunt luate de persoanele care vor “repede” sa faca volumul la muschi si nu neaparat doresc sa “munceasca barbateste” in forma clasica.

, , , ,

Dopajul in sport

S-au schimbat demult vremurile in care un om de la o competitie era o forta a naturii in sine, acum toata lumea foloseste “tehnologii” moderne, pentru a caastiga o competitie. O vina probabil o are si partea financiara atribuita competitiilor moderne, orice sponsor care investeste intr-un atlet sau echipa, vrea un rezultat foarte bun. Acest lucru a dus la dezvoltarea a tot felul de suplimente si tehnici de antrenament avansate pentru a obtine performante supra-umane uneori.

Fiind cerinte foarte mari, unii sportivi ajung sa recurga la “medicamente” interzise si sa consume tot felul de substante de dopaj, pentru a reusi sa “tina pasul”, cu cerintele din jur.

Poate cele mai inconstiente, sunt persoanele care consuma “de buna voie” aceste substante “de supra-solicitare” si isi pun in pericol inutil sanatatea. Nu cred ca merita sa te expui unor riscuri mari de sanatate, pentru a putea sa “agati” o tipa, de exemplu … (in cazul acesta) sunt sigur ca unele tipe apreciaza “partea de pe umeri” mai mult, decat “muschiul” :) .

Pacat totusi ca sportul se departeaza incet de la conceptul de “sanatate pura”, deoarece orice sportiv, care se suprasolicita, mult peste normele corpului uman, se expune unor pericole de sanatate.

“E ca si cum, dupa ce ai facut un jogging o jumatate de ora prin parc, ti-ai aprins o tigara sa-ti revii.”

, , , ,